Placeholder

Marabou-kladdkaka med färska hallon

Ingredienser

4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smält smör

Garnering:
1 kaka Marabou Dajm, 200 g
vispad grädde
färska hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform, 24 cm.

2. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smör. Bred ut i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Dock ska den inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den, då den stadgar sig efter ett par timmar i kylen.

3. Smält chokladen över ett vattenbad. Bred ut den snabbt över kakan så fort den svalnat något.

4. Servera med vispad grädde och bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.