2,5 dl mannagryn
2,5dl socker
5dl kefir
1,25 dl olja
2,5 dl + 2msk mjöl
2msk kakao
1tsk bakpulver
Blanda socker, mannagryn och kefir väl till en slät smet.
Låt svälla 30min.
Tillsätt olja, bakpulver och 2,5 dl mjöl.
Blanda.
Dela smeten i 2 delar.
Tillsätt kakao i den ena hälften och 2msk mjöl i den andra.
Blanda.
Klä en bakform med oljat bakplåtspapper.
Lägg 2msk av den ena smeten i mitten av formen
Fyll på med 2 msk av den andra smeten.
Fortsätt att alternera smetarna med 2 msk i mitten.
Formen kommer att fyllas sakta men säkert .
Grädda 35, 180°.
Kakan finns på youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=Mvb-ZkMnub0
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng