1 ägg
1 dl socker
50 g rumsvarmt smör
1 dl filmjölk
4 finrivna bittermandlar
0,75 tsk hjorthornssalt
3 dl vetemjöl
Garnering:
2 msk pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund form, ca 23 - 24 cm.
2. Vispa ägg, socker och smör krämigt med elvisp. Tillsätt filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och vetemjöl och blanda ihop allt till en kladdig deg.
3. Bred ut smeten i formen och strö över pärlsocker.
4. Grädda längst ned i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar