Botten:
500 g mandelmassa (ta 700 g
om du vill ha en litet tjockare kaka)
3 äggvitor
Topping:
2 dl lemon curd
4 dl vispgrädde
2,5 dl färska bär
2,5 dl färsk frukt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan grovt och vispa med äggvitorna någon minut tills smeten är jämn och luftig.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten. Grädda 10 minuter tills botten fått fin färg. Låt svalna något.
4. Bred lemon curd över hela botten. Vispa grädden och klicka ut. Garnera med de bär eller frukter du gillar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk