Placeholder

Mandelkaka i långpanna med lemon curd och färska bär

Ingredienser

Botten:
500 g mandelmassa (ta 700 g
om du vill ha en litet tjockare kaka)
3 äggvitor

Topping:
2 dl lemon curd
4 dl vispgrädde
2,5 dl färska bär
2,5 dl färsk frukt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Riv mandelmassan grovt och vispa med äggvitorna någon minut tills smeten är jämn och luftig.

3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten. Grädda 10 minuter tills botten fått fin färg. Låt svalna något.

4. Bred lemon curd över hela botten. Vispa grädden och klicka ut. Garnera med de bär eller frukter du gillar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.