50 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
0,75 msk citronsaft
Fyllning:
2,5 dl blåbär
0,5 dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg
0,5 dl hackad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Tryck ut degen i en ugnssäker form och låt den gå upp litet på kanterna.
3. Blanda blåbär och socker och lägg bären på degen i formen.
4. Vispa grädden tjock och vispa upp ägget, blanda ihop och häll det över bären. Strö mandel över.
5. Grädda kakan 30 - 35 minuter. Servera med mjukvispad grädde eller mjuknad vaniljglass.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…