Placeholder

Mandelblåbärskaka

Ingredienser

50 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
0,75 msk citronsaft

Fyllning:
2,5 dl blåbär
0,5 dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg
0,5 dl hackad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Tryck ut degen i en ugnssäker form och låt den gå upp litet på kanterna.

3. Blanda blåbär och socker och lägg bären på degen i formen.

4. Vispa grädden tjock och vispa upp ägget, blanda ihop och häll det över bären. Strö mandel över.

5. Grädda kakan 30 - 35 minuter. Servera med mjukvispad grädde eller mjuknad vaniljglass.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.