3 dl vatten
1 ½ dl havregryn
25 g smör
2 dl mjölk
50 g jäst
3-4 msk sirap
1-2 tsk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
1 dl dinkel eller havrekli
Ca 8-12 dl ljust lantbrödsmjöl
Koka upp vatten och havregryn till en gröt. Tillsätt smör och mjölk. Smula ner jäst i en bunke och häll i degspadet när det är +37 grader. Till sätt sirap, salt och kryddor. Sätt i någon deciliter dinkel eller havrekli om du vill.
Häll i mjöl i degen till den får rätt konsistens. Den ska vara något lös
Låt jäsa i 30-45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader medan du bakar ut mjukkakorna. Nagga med en gaffel och grädda direkt utan att låta dem jäsa. 5-10 minuter tills mjukkakorna får fin färg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk