Placeholder

Mammas mjukkakor

Ingredienser

3 dl vatten
1 ½ dl havregryn
25 g smör
2 dl mjölk
50 g jäst
3-4 msk sirap
1-2 tsk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
1 dl dinkel eller havrekli
Ca 8-12 dl ljust lantbrödsmjöl

Gör så här

Koka upp vatten och havregryn till en gröt. Tillsätt smör och mjölk. Smula ner jäst i en bunke och häll i degspadet när det är +37 grader. Till sätt sirap, salt och kryddor. Sätt i någon deciliter dinkel eller havrekli om du vill.
Häll i mjöl i degen till den får rätt konsistens. Den ska vara något lös
Låt jäsa i 30-45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader medan du bakar ut mjukkakorna. Nagga med en gaffel och grädda direkt utan att låta dem jäsa. 5-10 minuter tills mjukkakorna får fin färg

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.