3 dl vatten
1 ½ dl havregryn
25 g smör
2 dl mjölk
50 g jäst
3-4 msk sirap
1-2 tsk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
1 dl dinkel eller havrekli
Ca 8-12 dl ljust lantbrödsmjöl
Koka upp vatten och havregryn till en gröt. Tillsätt smör och mjölk. Smula ner jäst i en bunke och häll i degspadet när det är +37 grader. Till sätt sirap, salt och kryddor. Sätt i någon deciliter dinkel eller havrekli om du vill.
Häll i mjöl i degen till den får rätt konsistens. Den ska vara något lös
Låt jäsa i 30-45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader medan du bakar ut mjukkakorna. Nagga med en gaffel och grädda direkt utan att låta dem jäsa. 5-10 minuter tills mjukkakorna får fin färg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng