400 g köttfärs
1 gul lök
2 msk ajvar
1 liten vitlöksklyfta
1 msk senap
salt, peppar
4 portioner kokt ris
2 påsar Café de Paris-sås
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka riset enligt anvisning. Bryn köttfärsen. Finhacka lök och vitlök och blanda ned dem i köttfärsen tillsammans med ajvar och senap.
3. Stek igenom färsen ordentligt, minst 5 - 8 minuter. Tillsätt litet vatten så att den inte fastnar. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred ut riset i botten på en ugnsfast form och lägg köttfärsen ovanpå. Gör i ordning såsen enligt anvisning men tillsätt inget smör, utan tillsätt i stället litet mer mjölk.
5. Häll såsen över köttfärsen i formen. Ställ formen i ugnen ca 20 minuter och servera med en krispig sallad.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk