Placeholder

Malins goda köttfärs med ris

Ingredienser

400 g köttfärs
1 gul lök
2 msk ajvar
1 liten vitlöksklyfta
1 msk senap
salt, peppar
4 portioner kokt ris
2 påsar Café de Paris-sås

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka riset enligt anvisning. Bryn köttfärsen. Finhacka lök och vitlök och blanda ned dem i köttfärsen tillsammans med ajvar och senap.

3. Stek igenom färsen ordentligt, minst 5 - 8 minuter. Tillsätt litet vatten så att den inte fastnar. Smaka av med salt och peppar.

4. Bred ut riset i botten på en ugnsfast form och lägg köttfärsen ovanpå. Gör i ordning såsen enligt anvisning men tillsätt inget smör, utan tillsätt i stället litet mer mjölk.

5. Häll såsen över köttfärsen i formen. Ställ formen i ugnen ca 20 minuter och servera med en krispig sallad.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.