4,5 dl socker
3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
225 g smält smör
3 ägg
2,5 dl kokande vatten
Smörkräm:
225 g smör
3,5 dl florsocker
1 ägg
1 liten flaska arrakessens
(kan uteslutas)
Glasyr:
200 g mörk blockchoklad
4 msk matolja
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda socker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Tillsätt smör, ägg och vatten. Grädda i en smord långpanna, 20 x 30 cm, ca 20 minuter.
3. Rör ihop smörkrämen och bred den på kakan när den svalnat. Smält blockchokladen tillsammans med matoljan och bred den över smörkrämen. Skär upp kakan i rutor när chokladen stelnat.
30 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar