Placeholder

Lyxkaka

Ingredienser

4,5 dl socker
3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 msk kakao
225 g smält smör
3 ägg
2,5 dl kokande vatten

Smörkräm:
225 g smör
3,5 dl florsocker
1 ägg
1 liten flaska arrakessens
(kan uteslutas)

Glasyr:
200 g mörk blockchoklad
4 msk matolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda socker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Tillsätt smör, ägg och vatten. Grädda i en smord långpanna, 20 x 30 cm, ca 20 minuter.

3. Rör ihop smörkrämen och bred den på kakan när den svalnat. Smält blockchokladen tillsammans med matoljan och bred den över smörkrämen. Skär upp kakan i rutor när chokladen stelnat.

30 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.