Receptet räcker till ca 25-30 portioner
60 skivor fyrkantigt bröd
Fyllning 1:
340g räkor i lag
4 hårdkokta ägg
1,5dl creme fraiche
1dl kesella
4msk majonnäs
4msk hackad dill
1 krm cayennepeppar
2krm salt
Fyllning 2:
200g rökt lax
1,5dl creme fraiche
1dl kesella
4msk majonnäs
4msk pepparrot på tub
Garnering:
6dl vispgrädde
400g färskost
räkor med skal
rökt lax
ägg
citron
hackad dill
Gör så här
1. Kantskär bröden. Bred ut ett lager med brödskivor 3x4.
2. Fyllning 1: Häll av lagen från räkorna och krama ur vätskan. Hacka äggen. Blanda med resten av ingredienserna och bred ut hälften av röran på brödskivorna. Lägg på ett nytt lager med brödskivor.
3. Fyllning 2: Finhacka laxen. Blanda med resten av ingredienserna och bred hälften av det på nästa lager bröd. Lägg ett till lager med bröd på.
4. Upprepa med fyllningarna och avsluta med ett lager bröd
5. Garnering: Vispa grädde och blanda med färskosten. Bred blandningen ovanpå tårtan och runt om kanterna.
6. Skala och ansa räkorna. Garnera tårtan med räkor, lax, ägg, citron mm. Tryck försiktigt fast dillen runt kanterna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk