210 g grädde
30 g molassocker
85 g glykos
200 g Lucia chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
285 g Maracaibo 65% (mörk choklad)
285 g Maracaibo 49% (mjölk choklad)
45 g osaltat smör
30 g kakaosmör
Till garnering: Kakao
1. Koka upp Lucia choklad, grädde, molassosocker och glykosen.
2. Häll vätskan lite i taget över chokladen i en bunke och tillsätt smöret och kakaosmöret.
3. Mixa smeten slät.
4. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.
5. Skeda upp och rulla kulor.
6. Rulla slutligen kulorna i kakao.
För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.
Av: Chokladfabriken
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar