Luciatryffel med kakao

Ingredienser

210 g grädde
30 g molassocker
85 g glykos
200 g Lucia chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
285 g Maracaibo 65% (mörk choklad)
285 g Maracaibo 49% (mjölk choklad)
45 g osaltat smör
30 g kakaosmör
Till garnering: Kakao

Gör så här

1. Koka upp Lucia choklad, grädde, molassosocker och glykosen.

2. Häll vätskan lite i taget över chokladen i en bunke och tillsätt smöret och kakaosmöret.

3. Mixa smeten slät.

4. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.

5. Skeda upp och rulla kulor.

6. Rulla slutligen kulorna i kakao.

För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.

Av: Chokladfabriken

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.