210 g grädde
30 g molassocker
85 g glykos
200 g Lucia chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
285 g Maracaibo 65% (mörk choklad)
285 g Maracaibo 49% (mjölk choklad)
45 g osaltat smör
30 g kakaosmör
Till garnering: Kakao
1. Koka upp Lucia choklad, grädde, molassosocker och glykosen.
2. Häll vätskan lite i taget över chokladen i en bunke och tillsätt smöret och kakaosmöret.
3. Mixa smeten slät.
4. Låt smeten stelna under plast i rumstemperatur, gärna över natten.
5. Skeda upp och rulla kulor.
6. Rulla slutligen kulorna i kakao.
För den avancerade: Köp färdiga chokladskal eller gör egna skal. Låt smeten svalna till 30°. Använd spritspåse för att få ner smeten i skalen. Toppa med smält choklad (blir som lock). Rulla kulorna i smält choklad och strösocker.
Av: Chokladfabriken
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng