600 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
1 kg fast potatis
150 g gratängost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bryn färsen i olja 2 - 3 minuter. Rör ned lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra 5 minuter.
3. Skala och skär potatisen i drygt 0,5 cm tjocka skivor. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.
4. Servera tillsammans med bröd och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk