Placeholder

Lottas köttfärs i ugn

Ingredienser

600 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
1 kg fast potatis
150 g gratängost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Bryn färsen i olja 2 - 3 minuter. Rör ned lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra 5 minuter.

3. Skala och skär potatisen i drygt 0,5 cm tjocka skivor. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.

4. Servera tillsammans med bröd och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.