Placeholder

Löklåda med köttfärs

Ingredienser

4 stora gula lökar
2 msk smör
1 tsk socker
300 g köttfärs
0,75 dl ströbröd
1 dl grädde
1 dl vatten
salt, vitpeppar
5 dl buljong av tärning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och skiva löken. Fräs den guldgul med sockret i en stekpanna. Blanda ingredienserna till färsen.

3. Bred ut hälften av löken i en eldfast form, lägg i färsen och bred ut resten av löken ovanpå. Häll på buljong till formens halva höjd.

4. Tillaga i ugnen ca 40 minuter. Täck över formen om löken ser ut att bli för brun. Servera genast med kokt potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.