4 stora gula lökar
2 msk smör
1 tsk socker
300 g köttfärs
0,75 dl ströbröd
1 dl grädde
1 dl vatten
salt, vitpeppar
5 dl buljong av tärning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva löken. Fräs den guldgul med sockret i en stekpanna. Blanda ingredienserna till färsen.
3. Bred ut hälften av löken i en eldfast form, lägg i färsen och bred ut resten av löken ovanpå. Häll på buljong till formens halva höjd.
4. Tillaga i ugnen ca 40 minuter. Täck över formen om löken ser ut att bli för brun. Servera genast med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk