4 stora gula lökar
2 msk smör
1 tsk socker
300 g köttfärs
0,75 dl ströbröd
1 dl grädde
1 dl vatten
salt, vitpeppar
5 dl buljong av tärning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva löken. Fräs den guldgul med sockret i en stekpanna. Blanda ingredienserna till färsen.
3. Bred ut hälften av löken i en eldfast form, lägg i färsen och bred ut resten av löken ovanpå. Häll på buljong till formens halva höjd.
4. Tillaga i ugnen ca 40 minuter. Täck över formen om löken ser ut att bli för brun. Servera genast med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng