1 stort ägg
1,5 dl socker
2 stora, väl mogna bananer
4 msk vispgrädde
0,5 dl smält smör
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en rund kakform.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mosade bananer, smör och grädde.
3. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i äggsmeten.
4. Häll smeten i formen och grädda på galler på nedersta falsen ca 40 minuter.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…