500 gram köttfärs eller qournfärs
1 tomat
1 paket fetaost
3-4 blad vitkål
3-4 dl grädde
Vitpeppar
Örtsalt
Riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Stek köttfärsen eller qournfärsen i rapsolja.
2. Skär vitkålsbladen i strimlor och lägg i botten av en ugnsform.
3. När köttfärsen är färdig så har du i tomat och fetaost och blandar runt. Sen har du i valfria kryddor, jag hade örtsalt och vitpeppar.
4. Ha i 3-4 dl grädde, rör om, och låt puttra i ungefär 5 minuter utan att röra om.
5. Smaka av, är du nöjd så häll över köttfärsblandningen över vitkålen. Så att köttfärsen täcker kålen.
6. Strö över ost över hela blandningen.
Ställ in gratängen i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter. Kolla då och då, jag valde att ha den inne i 40 minuter då jag ville ha lite tuggmotstånd i vitkålen.
Smaklig måltid!
( steg för steg bilder kan du hitta på min blogg, nouw.com/Sannasbeauty )
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk