Lchf Vitkålsgratäng med fetaost, tomat och köttfärs

Ingredienser

500 gram köttfärs eller qournfärs
1 tomat
1 paket fetaost
3-4 blad vitkål
3-4 dl grädde
Vitpeppar
Örtsalt
Riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
1. Stek köttfärsen eller qournfärsen i rapsolja.
2. Skär vitkålsbladen i strimlor och lägg i botten av en ugnsform.
3. När köttfärsen är färdig så har du i tomat och fetaost och blandar runt. Sen har du i valfria kryddor, jag hade örtsalt och vitpeppar.
4. Ha i 3-4 dl grädde, rör om, och låt puttra i ungefär 5 minuter utan att röra om.
5. Smaka av, är du nöjd så häll över köttfärsblandningen över vitkålen. Så att köttfärsen täcker kålen.
6. Strö över ost över hela blandningen.
Ställ in gratängen i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter. Kolla då och då, jag valde att ha den inne i 40 minuter då jag ville ha lite tuggmotstånd i vitkålen.
Smaklig måltid!

( steg för steg bilder kan du hitta på min blogg, nouw.com/Sannasbeauty )

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.