Placeholder

Lax med saffranspotatismos

Ingredienser

600 g laxfilé
salt och vitpeppar
chiliflakes
25 g smör
Citronklyftor

Potatismos
1 kg potatis
salt
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 förp saffran
25 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader och bred lite smör i en ugnsform.
Lägg laxen i formen och strö över salt, vitpeppar, chili och krossade dillfrön. Baka i ugnen ca 15-20 minuter.
Koka potatisen mjuk.
Koka upp mjölk, grädde, smör och saffran.
Häll över på potatisen och vispa till ett fluffigt potatismos.

Servera med en citronklyfta och sallad

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.