1 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
50 g smält smör
Garnering:
2 - 3 dl hallon, frysta
eller färska
socker
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ned vetemjöl och smör och rör försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en avlång kakform, ca 1,5 l, klädd med bakplåtspapper.
3. Lägg hallonen på smeten och strö över litet socker. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna i formen.
4. Servera gärna vaniljglass, grädde eller vaniljsås till kakan.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk