Placeholder

Lättbakad hallonkaka

Ingredienser

1 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
50 g smält smör

Garnering:
2 - 3 dl hallon, frysta
eller färska
socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ned vetemjöl och smör och rör försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en avlång kakform, ca 1,5 l, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg hallonen på smeten och strö över litet socker. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna i formen.

4. Servera gärna vaniljglass, grädde eller vaniljsås till kakan.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.