Lätt Rabarberkaka

Ingredienser

Till 8 bitar behöver du:
2 ägg
3/4 dl socker
150 g vaniljkvarg
6 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rabarber, skalad (2 – 4 stjälkar, runt 300g)
1 tsk smör/flytande margarin till formen

Gör så här

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.

Skär den skalade rabarbern i bitar.

Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner rabarbern i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.

Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 9 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.

Smartpoints Flex: 9 SP Flex för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.

Smartpoints; 13 SP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.