Till 8 bitar behöver du:
2 ägg
3/4 dl socker
150 g vaniljkvarg
6 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rabarber, skalad (2 – 4 stjälkar, runt 300g)
1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.
Skär den skalade rabarbern i bitar.
Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner rabarbern i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.
Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 9 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Smartpoints Flex: 9 SP Flex för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Smartpoints; 13 SP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk