Till 8 bitar behöver du:
2 ägg
3/4 dl socker
150 g vaniljkvarg
6 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rabarber, skalad (2 – 4 stjälkar, runt 300g)
1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.
Skär den skalade rabarbern i bitar.
Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner rabarbern i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.
Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 9 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Smartpoints Flex: 9 SP Flex för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Smartpoints; 13 SP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng