400 g lasagneplattor
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 st paprika
olja
500 g fryst bladspenat
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 msk grönsaksbuljong
1 dl vatten
salt & peppar
1 msk timjan eller oregano
2 mozzarellaostar
135 g marinerade soltorkade tomater
1 dl finriven parmesanost
Bechamelsås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan.
2. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg. Tillsätt spenaten, något tinad. Låt puttra i 3–4 minuter.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
4. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
5. Smörj en ugnsfast form med smör. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås. Översta lagret ska vara bechamelsås.
6. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen. Toppa med den rivna parmesanosten.
7. Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
8. Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr.
Tillbehör: servera den krämiga lasagnen med en sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Vegansk lasagne
Näringsvärde Kcal: 866 Protein: 32 gram Fett: 36 gram Kolhydrater: 96 gram Tillagning 1. Värm…
Kyckling lasagne Jennys matblogg
Gör så här: Ställ ugnen på 180 grader. Skär kycklingen i lagom små tärningar, och…
Krämig kycklinglasagne Jennys matblogg
Gör så här: Ställ ugnen på 180 grader. Skär kycklingen i lagom små tärningar, och…
KYCKLINGLASAGNE
Gör så här: Hacka löken, riv morötterna och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en…
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
Sätt ugnen på 225°C. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg