4 PORTIONER
500 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
10 hackade soltorkade tomater
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
100 g färsk spenat
400 g kallrökt lax i skivor
400 g lasagneplattor
100 g riven ost
= finns i Coops ekologiska sortiment
1
Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.
2
Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
3
Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Philadelphia- och laxpasta med smak av pepparrot
Hacka löken och skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar). Fräs löken i smör…
Inkokt lax med dillmajonnäs
https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna. Lägg laxfilén i en ugnsfast…
Ugnsrostad lax med kål & pinjenötter
Färdig parmesansås funkar
Grillad lax / Källa ica.se
Pensla laxen med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla laxen över glöden på ett…
LAX MED CASHEWTÄCKE OCH MATHAVRESALLAD
SÅ HÄR GÖR DU Sätt ugnen på 175 grader. Stek laxen i en stekpanna på…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg