INGREDIENSER FÖR 4 PERS
600 g laxfilé
1 tsk rapsolja till stekning
Cashewtäcke:
2 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
rivet skal från 1 lime
1 ½ msk sweet chilisås
30 g rumsvarmt smör
Mathavresallad:
3 dl mathavre
½ purjolök
1 tsk rapsolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater (250 g)
1 frp svarta bönor (230 g avrunnen)
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills den nästan är helt klar.
Cashewtäcke: Grovhacka cashewnötter, pressa vitlök och blanda med rivet limeskal, sweet chili och rumstempererat smör. Lägg laxen i en ugnsform, bred på cashewröran och låt stå i ugn 4-5 minuter.
Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Strimla purjolök och fräs 2-3 minuter i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera körsbärstomaterna och skölj bönorna och blanda alla ingredienserna i den nykokta mathavren.
Servera laxen med mathavresallad och dekorera med en limeklyfta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng