INGREDIENSER FÖR 4 PERS
600 g laxfilé
1 tsk rapsolja till stekning
Cashewtäcke:
2 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
rivet skal från 1 lime
1 ½ msk sweet chilisås
30 g rumsvarmt smör
Mathavresallad:
3 dl mathavre
½ purjolök
1 tsk rapsolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater (250 g)
1 frp svarta bönor (230 g avrunnen)
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills den nästan är helt klar.
Cashewtäcke: Grovhacka cashewnötter, pressa vitlök och blanda med rivet limeskal, sweet chili och rumstempererat smör. Lägg laxen i en ugnsform, bred på cashewröran och låt stå i ugn 4-5 minuter.
Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Strimla purjolök och fräs 2-3 minuter i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera körsbärstomaterna och skölj bönorna och blanda alla ingredienserna i den nykokta mathavren.
Servera laxen med mathavresallad och dekorera med en limeklyfta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…