LAX MED CASHEWTÄCKE OCH MATHAVRESALLAD

Ingredienser

INGREDIENSER FÖR 4 PERS

600 g laxfilé
1 tsk rapsolja till stekning

Cashewtäcke:
2 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
rivet skal från 1 lime
1 ½ msk sweet chilisås
30 g rumsvarmt smör

Mathavresallad:
3 dl mathavre
½ purjolök
1 tsk rapsolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 frp körsbärstomater (250 g)
1 frp svarta bönor (230 g avrunnen)

Gör så här

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175 grader.

Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills den nästan är helt klar.

Cashewtäcke: Grovhacka cashewnötter, pressa vitlök och blanda med rivet limeskal, sweet chili och rumstempererat smör. Lägg laxen i en ugnsform, bred på cashewröran och låt stå i ugn 4-5 minuter.

Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Strimla purjolök och fräs 2-3 minuter i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera körsbärstomaterna och skölj bönorna och blanda alla ingredienserna i den nykokta mathavren.

Servera laxen med mathavresallad och dekorera med en limeklyfta.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.