1-1,25 kg hel laxfilé [ca 4 cm tjock]
1 l vatten
1 gul lök, skivad
1 msk salt
1 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
3-4 kryddpepparkorn
1 msk ättika
2 msk vinäger
dillstjälkar
https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax
Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna.
Lägg laxfilén i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt.
Häll på lagen.
Sjud fisken i 200 grader i mitten av ugnen i 20 minuter.
Ta bort skinnet medan fisken är varm.
Låt den svalna i lagen.
Häll av spadet och servera fisken ljummen eller helt kall med färskpotatis, citronklyftor och hollandaisesås eller dillmajonnäs.
Barndom – here I come.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Philadelphia- och laxpasta med smak av pepparrot
Hacka löken och skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar). Fräs löken i smör…
Ugnsrostad lax med kål & pinjenötter
Färdig parmesansås funkar
Grillad lax / Källa ica.se
Pensla laxen med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla laxen över glöden på ett…
LAX MED CASHEWTÄCKE OCH MATHAVRESALLAD
SÅ HÄR GÖR DU Sätt ugnen på 175 grader. Stek laxen i en stekpanna på…
Lax fylld med feta, dill & citron
Mosa ihop ost, dill och citron. Fyll laxen, salta & peppra, ringla över olja. Tillaga…
Grava din egen lax med 17 olika smaksättningar
Livsmedelsverket rekommenderar att man fryser all vildfångad fisk som ska ätas rå. Detta för att…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!