Inkokt lax med dillmajonnäs

Ingredienser

1-1,25 kg hel laxfilé [ca 4 cm tjock]
1 l vatten
1 gul lök, skivad
1 msk salt
1 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
3-4 kryddpepparkorn
1 msk ättika
2 msk vinäger
dillstjälkar

Gör så här

https://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/fisk_och_skaldjur/inkokt_lax
Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna.
Lägg laxfilén i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt.
Häll på lagen.
Sjud fisken i 200 grader i mitten av ugnen i 20 minuter.
Ta bort skinnet medan fisken är varm.
Låt den svalna i lagen.
Häll av spadet och servera fisken ljummen eller helt kall med färskpotatis, citronklyftor och hollandaisesås eller dillmajonnäs.
Barndom – here I come.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.