200 g smör
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
6 dl socker
4 ägg
ev florsocker
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret i en panna och låt svalna litet. Ta fram en ugnsform och vik ett bakplåtspapper så att papperet får ca 2 cm höga kanter.
3. Tillsätt alla ingredienser direkt ned i smöret i kastrullen och blanda, men rör så litet som möjligt.
4. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda långt ned i ugnen 20 minuter.
5. Ta ut kakan och låt svalna, skär upp i bitar och pudra ev florsocker över kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng