Placeholder

Lammstek med sardeller och vitlök

Ingredienser

1,25 kg urbenad lammstek (6 pers)
2 kvistar rosmarin
2 små fänkål
6 st potatisar
3 st hela vitlökar
olivolja
1,5 dl kycklingbuljong
torrt vitt vin istället för delar av buljongen
2 msk vit balsamvinäger
0,5 st saft av citron
2 st stora lökar

Gör så här

1. Mosa samman sardeller, vitlök, rosmarin och citronskal i en mortel till fyllningen. Salta och peppra. Rör ned olivoljan. Bred ut blandningen inuti steken. Rulla samman och bind ihop. Bind in rosmarinkvistarna under snöret. Låt stå i kylskåp minst fyra timmar.

2. Ställ fram steken en halvtimme innan den ska in i ugnen. Värm ugnen till 150 grader (varmluftsugn).

3. Knipsa av och spara fänkålsdillen. Skär den ena fänkålen och löken i klyftor. Skrubba potatisen och skär i halvor. Skala vitlökarna. Lägg allt i formen och placera lammsteken ovanpå. Droppa över lite olivolja. Häll på buljong/vinblandningen och hälften av citronsaften.

4. Stek i ugnen till 55 grader innertemperatur. Ta ut och låt steken vila i folie 10-15 min. Grönsakerna kan stå i ugnen i eftervärmen.

5. Skiva den återstående mycket tunt på mandolin och lägg i isvatten i 15 minuter. Låt rinna av och torka väl. Gör dressing på 1,5 msk olivolja, två tsk vit balsamvinäger och resterande citronsaft. Salta och peppra, blanda med fänkålen och toppa med fänkålsdillen.

6. Skiva köttet och servera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.