500 gr Keso
4st Ägg
1dl socker
1tsk vaniljsocker
0,5dl Mandel (finmald)
0,5dl Vetemjöl
3dl Laktosfri Mjölk (ibland tar jag hälften grädde)
Julsmak:
3st påsar saffran a´0,5gr
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med smör.
Häll upp keson i en skål och mosa den lite grann, så att den inte är riktigt lika storgrynig som annars.
Vispa ägg och socker poröst i en annan bunke. Blanda sedan ner (saffran vid julsmak), vaniljsocker, vetemjöl,mandel och mjölk och rör om.
Häll ner smeten i den smörjda formen och ställ i ugnen ca 60 min.
Servera ostkakan ljummen med lite grädde och sylt. Njut!!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng