Laktosfri kladdkaka

Ingredienser

150 g laktosfritt margarin

3 st ägg

2 3/4 dl strösocker

1.5 dl vetemjöl

1 dl kakao

Florsocker (Att strö på kakan)

Till servering:

3 dl laktosfri vispgrädde eller
5 dl laktosfri vaniljsås

Gör så här

1. Smörj en bakform, som rymmer ca 1 1/2 l, med kallt laktosfritt margarin och "bröa" med mjöl.

2. Smält margarinet. Vispa äggen och sockret lätt, bara så att de två ingredienserna blandar sig.

3. Sikta ned mjöl och kakao i äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade margarinet och rör ihop till en jämn smet.

Häll ner smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde eller vaniljsås. Strö florsocker på kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr