150 g laktosfritt margarin
3 st ägg
2 3/4 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
Florsocker (Att strö på kakan)
Till servering:
3 dl laktosfri vispgrädde eller
5 dl laktosfri vaniljsås
1. Smörj en bakform, som rymmer ca 1 1/2 l, med kallt laktosfritt margarin och "bröa" med mjöl.
2. Smält margarinet. Vispa äggen och sockret lätt, bara så att de två ingredienserna blandar sig.
3. Sikta ned mjöl och kakao i äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade margarinet och rör ihop till en jämn smet.
Häll ner smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde eller vaniljsås. Strö florsocker på kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng