2 ägg
2,5 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g hallon, frysta
(eller andra valfria bär)
ev 2 msk hackad sötmandel
75 g kylskåpskallt smör
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och blanda allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen och strö ut hallonen jämnt över kakan. Strö ev över hackad sötmandel. Hyvla smöret över ytan.
4. Grädda mitt i ugnen 35 - 40 minuter. Låt svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljsås.
Ca 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk