1-2 avokados
1,5 fulla nävar körsbär/cocktaitomater
1 grön paprika
1 gurka
1,5 klyftor vitlök
1 rödlök
1 lime
1 burk majs
Lite sallad från kruka
3dl chreme fraiche
0,5-1dl gräddfil
0,5-1 paket fetaost
Flytande honung
Tortillabröd size medium
Oregano
500g Kyckling (lat eller bråttom ta strimlad)
1 paket bacon
Chilimarinad
Vitlöksmarinad
1. Lägg kycklingen i marinad med lite Oregano.(strimla kycklingen innan om detta ej är gjort )
2. Pressa vitlöken i gräddfilen och chreme fraichen. Tryck 1-2 sekunder på FlytandeHonung flaskan för LITE sötma. Blanda, smaka och balansera. (anledning att detta görs direkt är för att det blir mer vitlöksmak desto längre den får stå. Plasta och in i kylen. (Blandning för bästa konsistens är ca 80%chreme fraiche 20%gräddfil)
3. Skiva alla grönsaker fint. (för bästa smak i wrapen gör stavliknande former på det som går) Obs ta bort frön ur gurkan med sked. (gör båtar utav limen för att kunna pressa)
4. Stek bacon, inte för hårt. (när det är klart lägg i ugn på LÅG temperatur för att behålla värmen ).
5. Stek kycklingen på relativt hög värme med marinaden och smör. Tänk på att den är strimlad och blir väldigt fort klar. Testskär en bit om du är feg.
6.lägg in Tortillabröden i ungen med baconen.
7. Sila bort all vätska som kycklingen är stekt i. (osexigt med rinnande wraps.
8. Ta fram allt och servera med lite pressad lime.
9. NEJ ingen riven ost skall förstöra smaken.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria