2 rödlökar
smör eller olja till stekning
2 röda äpplen
500 g tinad kycklinglever
svartpeppar
bacon eller rimmat fläsk ( kan uteslutas )
1 1/2 dl portvin eller svartvinbärssaft
lite rostad lök till servering
Halvera, skala och skiva löken i lite av smöret på svag värme. Ta upp.
Klyfta äpplet och stek bitarna, ta upp.
Ansa och dela levern i bitar. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra. Späd i pannan med vin eller stark saft, lägg tillbaka lök och äpple och låt puttra ett par minuter under lock före servering.
Servera med potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…