Kycklinglasagne med bönlasagneplattor!

Ingredienser

1000 gram kycklingfärs
120 gram bönlasagne – jag använde denna, klick!
2 rödlökar
2 morötter
2,5 dl passerade tomater
1 dl tomatpuré
1 vitlök
2 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Riven mozzarella ost som är sojabaserad – jag använde denna, klick!

OSTSÅS:
4 msk kokosfett
0,75 dl bovetemjöl
8 dl havregrädde
1,5 tsk örtsalt
0,25 tsk svartpeppar
1 dl riven mozzarella ost (sojabaserad) – jag använde denna, klick!

Gör så här

1. Riv morötterna grovt och hacka löken. Stek morötterna och löken i kokosfett el olivolja i några minuter tills de mjuknat något.

2. Ta i kycklingfärsen och stek färsen ihop med morötterna och löken tills kycklingfärsen är genomstekt. Färsen har en tendens att bli i små klumpar i slutet så hacka sönder dem till mindre bitar.

3. Häll i de passerade tomaterna och tomatpurén och blanda ihop med färsen. Pressa i vitlöken och krydda upp med örtsalt och svartpeppar. Smaka av för önskad smak!

4. Ostsåsen: Smält kokosfettet på låg värme i en kastrull. Tillsätt bovetemjöl och låt sjuda i några minuter under omrörning (akta så det inte bränns vid).

5. Tillsätt havregrädden under omrörning. Låt koka upp i någon minut så ostsåsen tjocknar något. Tycker du ostsåsen blir för tjock så kan du ta i ytterligare 2 dl havregrädde.

6. Ta av kastrullen från plattan och krydda upp med örtsalt och peppar. Smaka av om det behövs mer salt eller svartpeppar. Blanda ner den rivna osten.

7. Lägg ett tunt lager av kycklingfärsen i en ugnssäker form. Lägg på 6 st bönlasagneplattor som ett jämnt lager över kycklingfärsen. Häll på 1/3 av ostsåsen över lasagneplattorna och bred ostsåsen jämnt över färsen och lasagneplattorna. Varva med kycklingfärs, bönlasagneplattor och ostsås 3 varv eller så långt det räcker och toppa med riven mozzarella ost som är mjölkfri.

8. Gratinera i ugnen på 200 grader i 30 min tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått en fin färg. Servera ihop med en fin och grön sallad!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.