Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g kycklinglår utan skinn (skär bort synligt fett)
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
½-1 msk sambal oelek (anpassa efter eget tycke och smak)
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk olivolja (4 SP)
salt
svartpeppar
2½ dl Larsa/Salakis yoghurt
½ dl majonnäs, lätt (5 SP)
1 klyfta vitlök, pressad
1 krm cayennepeppar
salt
Totalt blir det 2 SP/port för kyckling och sås. Jag har valt att inte räkna poäng på kycklinglårfilén då jag skar bort i stort sett allt synligt fett innan tillagningen. Får man inte bort allt fett kan man lägga till några SP för att vara på den säkra sidan.
Pitabröd 5 SP/st
Felix Pommes crisscut 48-67 g 3 SP, 68-86 g 4 SP, 87-105 g 5 SP
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
Ställ kallt tills det är dags för servering.
Blanda kycklingen med kryddorna.
Baka i ugnen på 200°C i ca 20 min tills den fått fin färg.
Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.
Värm pitabröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen, förbered pommesen i ugnen.
Servera allt tillsammans med grönsakerna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria