Kycklinggryta med rosépeppar och ädelsost

Ingredienser

750 g kycklinglårfiléer
300 g färska champinjoner
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1 dl mjölk
4 msk svartvinbärssaft
1/2 msk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
1-2 tsk krossad rosépeppar
200 g ädelost
smör till stekning
svartpeppar
salt

Gör så här

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva champinjonerna.

2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra och lägg sedan över den i en gryta.

3. Stek champinjonerna också och lägg även dem i grytan.

4. Häll på grädde, creme fraiche, mjölk, saft, soja, kycklingfond och rosépeppar. Låt koka upp och koka på låg värme i ca 10 minuter.

5. Smaka av och justera eventuellt med mer peppar, fond, saft eller soja. Smula ner ädelosten och rör tills den har smält helt. Servera med kokt ris.

Betyg (12 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Château de Seguin Bordeaux Supérieur
119 kr