750 g kycklinglårfiléer
300 g färska champinjoner
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1 dl mjölk
4 msk svartvinbärssaft
1/2 msk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
1-2 tsk krossad rosépeppar
200 g ädelost
smör till stekning
svartpeppar
salt
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva champinjonerna.
2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra och lägg sedan över den i en gryta.
3. Stek champinjonerna också och lägg även dem i grytan.
4. Häll på grädde, creme fraiche, mjölk, saft, soja, kycklingfond och rosépeppar. Låt koka upp och koka på låg värme i ca 10 minuter.
5. Smaka av och justera eventuellt med mer peppar, fond, saft eller soja. Smula ner ädelosten och rör tills den har smält helt. Servera med kokt ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna