6port
1,5 st purjolök(ar)
3 msk färsk ingefära
3 klyfta(or) vitlök
1,5 st röd chili
1,5 msk rapsolja
900 gram kycklingfärs
3 msk fish sauce
3 msk japansk soja
7,5 dl kokosgrädde
195 gram färsk bladspenat
1,5 st lime
3 krm salt
3 krm svartpeppar
Tillbehör
600 gram shiratakinudlar
1,5 st lime
1. Finhacka purjolöken och skölj den noga. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och finhacka chili.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen genomstekt.
3. Tillsätt purjo, ingefära, vitlök och chili och fräs ytterligare tills löken har mjuknat. Tillsätt fisksås, soja och kokosgrädde och låt puttra i 5 min.
4. Tillsätt spenat och limesaft. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
1. Koka upp vatten till nudlarna. Värm nudlarna 30 sek. Sila av vattnet och lägg upp nudlar och gryta i djupa tallrikar. Servera med en limeklyfta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna