Kycklingfärsgryta

Ingredienser

6port

1,5 st purjolök(ar)
3 msk färsk ingefära
3 klyfta(or) vitlök
1,5 st röd chili
1,5 msk rapsolja
900 gram kycklingfärs
3 msk fish sauce
3 msk japansk soja
7,5 dl kokosgrädde
195 gram färsk bladspenat
1,5 st lime
3 krm salt
3 krm svartpeppar

Tillbehör
600 gram shiratakinudlar
1,5 st lime

Gör så här

1. Finhacka purjolöken och skölj den noga. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och finhacka chili.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen genomstekt.
3. Tillsätt purjo, ingefära, vitlök och chili och fräs ytterligare tills löken har mjuknat. Tillsätt fisksås, soja och kokosgrädde och låt puttra i 5 min.
4. Tillsätt spenat och limesaft. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:

1. Koka upp vatten till nudlarna. Värm nudlarna 30 sek. Sila av vattnet och lägg upp nudlar och gryta i djupa tallrikar. Servera med en limeklyfta.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Château de Seguin Bordeaux Supérieur
119 kr