Haricot vertssallad, ca 4 port:
Ca 1 kg fryst kyckling
Ca 500 g haricot verts (jag använde frysta)
1 paket 140 g bacon (för vego – byt mot tex champinjoner)
150 g körsbärstomater
1/2-1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
Ev lite torrostade pinjenötter
Salt, peppar
Smör till stekning
Gör såhär:
Strimla bacon och rödlök samt dela tomaterna. Hetta upp en stekpanna och bryn först baconet så det nästan blir färdigstekt. Ta ur baconet ur pannan och ställ åt det åt sidan en stund så det ej bränns. Klicka i smör i pannan och stek haricot vertsen med vitlöken i samma stekpanna som baconet. Haricot vertsen behöver stekas ca 6-7 min (kortare om dom är färska) så dom får lite färg.
Lägg i lök, baconet och tomater och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och låt stekas ihop tills tomaterna mjuknat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria