100 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor
2 dl gräddfil
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ned i smeten. Tillsätt sist gräddfilen. Rör om så att allt blir väl blandat.
4. Häll smeten i kakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills den känns färdiggräddad.
8 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…