Placeholder

Kryddkaka med honung

Ingredienser

150 g smör
1 dl honung
4 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen kanel
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl hackade nötter eller mandlar
4 msk finhackade syltade apelsinskal
eller fikon
3 mogna bananer
1 äpple

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2-litersform.

2. Rör smöret ljust. Värm honungen och häll den över. Rör allt poröst.

3. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ned mjölken i smörblandningen och tillsätt äggen växelvis med mjölblandningen. Tillsätt nötter eller mandel och apelsinskal eller fikon.

4. Mosa bananerna. Skala äpplet och skär det i små tärningar. Blanda ned frukten i smeten.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedre falsen i ugnen ca 1 timme. Pröva med sticka. Eftersom kakan innehåller så mycket frukt kan den kräva något längre gräddningstid.

6. Ta ut kakan ur ugnen och lossa den försiktigt runt kanterna. Låt den stå en stund i formen. Stjälp försiktigt upp den på galler och låt den svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.