150 g smör
1 dl honung
4 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen kanel
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl hackade nötter eller mandlar
4 msk finhackade syltade apelsinskal
eller fikon
3 mogna bananer
1 äpple
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2-litersform.
2. Rör smöret ljust. Värm honungen och häll den över. Rör allt poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ned mjölken i smörblandningen och tillsätt äggen växelvis med mjölblandningen. Tillsätt nötter eller mandel och apelsinskal eller fikon.
4. Mosa bananerna. Skala äpplet och skär det i små tärningar. Blanda ned frukten i smeten.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedre falsen i ugnen ca 1 timme. Pröva med sticka. Eftersom kakan innehåller så mycket frukt kan den kräva något längre gräddningstid.
6. Ta ut kakan ur ugnen och lossa den försiktigt runt kanterna. Låt den stå en stund i formen. Stjälp försiktigt upp den på galler och låt den svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng