Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g kycklingfilé
olja till stekning (lägg till SP för mängden du använder)
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk tikka masala kryddmix Santa Maria (1 SP)
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
1 dl vatten
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
ev salt
persilja
Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för ris och servera med grönsaker.
Kokt ris 95-121 g = 4 SP, 68-94 g =3 SP
Strimla kycklingen i bitar.
Värm olja i en panna och stek den.
Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche.
Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
Smaka av med salt.
Toppa med hackad persilja och servera med ris och valfria grönsaker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng