potatis (valfritt antal)
rapsolja, olivolja eller smält smör
ca 2 vitlöksklyftor
salt eller flingsalt
ev. färska kryddor
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 12 min. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Häll bort vattnet. Lägg potatisarna på en ugnsplåt.
3. Krossa potatisarna med en stekspade, grillspade eller dylikt. Tryck försiktigt så de inte går sönder helt, de ska falla isär, men ändå hålla ihop.
4. Blanda oljan eller det smälta smöret med pressad vitlök. Pensla potatisarna med oljan och strö över salt. Strö gärna över färska kryddor.
5. Grädda potatisarna mitt i ugnen i 26–30 min eller tills de fått en lagom gyllenbrun färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…