Krossad potatis med vitlök och färska örter

Ingredienser

Prova nåt annat än kokt färskpotatis! Krossa och ugnsrosta potatisen tillsammans med timjan och vitlök. Gott till grillat och ett superbra sätt att återanvända överbliven potatis!

Ca 1 kg små pottisar
25 g smör
2-3 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
+ färska örter vid servering

Gör så här

1. Koka potatisen så att det ganska precis är klar, gärna en liten kärna i mitten. Låt svalna något.
2. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
3. Lägg potatisarna i en stor ugnsform och pressa dem en gång med en gaffel så att de blir halvplatta (Bästa sättet jag kom på att beskriva det ? )
4. Pressa vitlöksklyftorna i en kastrull, tillsätt smöret och smält samman så får du mycket smak av hela smöret.
5. Pensla potatisarna med vitlökssmöret, salt och peppra.
6. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg.
7. Strö över färska örter och servera.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr