Prova nåt annat än kokt färskpotatis! Krossa och ugnsrosta potatisen tillsammans med timjan och vitlök. Gott till grillat och ett superbra sätt att återanvända överbliven potatis!
Ca 1 kg små pottisar
25 g smör
2-3 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
+ färska örter vid servering
1. Koka potatisen så att det ganska precis är klar, gärna en liten kärna i mitten. Låt svalna något.
2. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
3. Lägg potatisarna i en stor ugnsform och pressa dem en gång med en gaffel så att de blir halvplatta (Bästa sättet jag kom på att beskriva det ? )
4. Pressa vitlöksklyftorna i en kastrull, tillsätt smöret och smält samman så får du mycket smak av hela smöret.
5. Pensla potatisarna med vitlökssmöret, salt och peppra.
6. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg.
7. Strö över färska örter och servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng