Krossad potatis med bacon och vitlökssmör

Ingredienser

kilo potatis, 8–12 st, gärna mjölig
– 120 g bacon
– 1 vitlöksklyfta
– 1 dl hackad persilja
– 75 g smör

Gör så här

Koka potatisarna nätt och jämnt mjuka med skalet på. Låt svalna av.
2. Stek baconet, men inte alltför hårt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Lägg de hela potatisarna i en smord ugnsfast form. Tryck till dem ovanifrån med en potatisstöt eller med handen.
4. Mosa samman vitlök och persilja, spara ett par nypor persilja till garnering. Blanda med smöret. Klicka smöret på potatisarna. Strö över baconet. Gratinera i ugnen, 225°, ca 15–20 min eller tills potatisarna fått fin färg. Strö över den sparade persiljan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr