Kroppkakor Ugnsbakade

Ingredienser

300 Gram Rimmat Fläsk i Små Tärningar
1 Gul Lök Finhackad
1 msk Kryddpeppar

2 Kg Rå skalad Potatis Valfri Sort
1 msk Salt

Gör så här

Riv potatisen till mos. Krama inte ur vätskan, den förångas i ugnen.
Tillsätt salt.
Häll hälften av revet i en hög, smord form ca 20x30 cm, helst teflon.
Lägg på fläskblandningen och häll på resten av revet.
Ställ in nederst i ugnen, 200 g ca 1 timme.
Lägg ev över folie på slutet.
Serveras med grädde, smör och ev lingon.
Blir det något över går skivorna utmärkt att steka i smör och grädde.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.