900 g kycklingfilé delade i skivor
1 msk limejuice
1 1/8 dl mjöl
2,5 dl rostade cashewnötter
1 1/8 dl sötade kokosflingor
2,5 dl panko
1 msk farinsocker
1 1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk av varje, salt, lökpulver, kummin
1/2 tsk peppar
1/4 - 1/2 tsk cayennepeppar
Mangodipp:
2 mango, skalade och grovhackade
3/4 dl honung
2 msk limesaft
1-2 matskedar äppelcidervinäger
1/2 tsk kumminpulver
3 vitlöksklyftor, skalade
3 gröna lökar, grovhackad
1/2 - 2 tsk röda chili flingor
Den här underbart goda rätten passar grymt bra till kvällens middag eller som helgmat när du vill bjuda dina vänner eller familj på något riktigt gott!
Smakerna av kokos och cashew blandas med den saftiga kycklingen och söta mangodippen som verkligen blir pricken över i:et i denna rätt, en riktigt lyckad kombo kan man säga!
Receptet kommer från bloggen Carlsbad Cravings och är skrivet av bloggaren Jen som kommer från just orten Carlsbad i norra Kalifornien. Jen är en passionerad hemmakock med den rätta känslan för starka smaker och vågade receptvarianter, ni får bara inte missa dessa recept!
Gör så här:
1) Sätt ugnen 200 grader. Lägg cashewnötter och kokosflingor till en mixer eller matberedare och bearbeta tills cashewnötterna är mixade ordentligt.
2) Lägg cashewnötter, kokosflingor, panko, kryddor och farinsocker i en skål och blanda tills allt är jämnt fördelat.
3) Placera mjölet i en annan skål. Vispa ägget med limejuice i en annan skål.
4) Ta en kyckling åt gången, lägg i mjölet och doppa dem sedan i ägget, lägg sedan kycklingen i kokos/cashew/panko-blandningen.
5) Lägg kycklingen på en ugnssäker plåt och baka i ca 25 minuter.
6) När kycklingen fått en gyllene skorpa och saften är klar så är kycklingen redo att tas ut.
Mangodipp:
1) Ta alla ingredienser en mixer, börja med bara 1 tsk chiliflingor. Bearbeta tills dippen är slät. Smak och tillsätt ytterligare chiliflingor om du vill ha starkare smak.
Tillagningstid: ca 40 minuter
Grader: 200 c
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/crispy-cashew-coconut-crusted-chicken-tenders-with-mango-honey-dip-47712998.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng