Krispig cashew och kokos panerad kyckling med mangodipp!

Ingredienser

900 g kycklingfilé delade i skivor
1 msk limejuice
1 1/8 dl mjöl
2,5 dl rostade cashewnötter
1 1/8 dl sötade kokosflingor
2,5 dl panko
1 msk farinsocker
1 1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk av varje, salt, lökpulver, kummin
1/2 tsk peppar
1/4 - 1/2 tsk cayennepeppar

Mangodipp:

2 mango, skalade och grovhackade
3/4 dl honung
2 msk limesaft
1-2 matskedar äppelcidervinäger
1/2 tsk kumminpulver
3 vitlöksklyftor, skalade
3 gröna lökar, grovhackad
1/2 - 2 tsk röda chili flingor

Gör så här

Den här underbart goda rätten passar grymt bra till kvällens middag eller som helgmat när du vill bjuda dina vänner eller familj på något riktigt gott!

Smakerna av kokos och cashew blandas med den saftiga kycklingen och söta mangodippen som verkligen blir pricken över i:et i denna rätt, en riktigt lyckad kombo kan man säga!

Receptet kommer från bloggen Carlsbad Cravings och är skrivet av bloggaren Jen som kommer från just orten Carlsbad i norra Kalifornien. Jen är en passionerad hemmakock med den rätta känslan för starka smaker och vågade receptvarianter, ni får bara inte missa dessa recept!

Gör så här:

1) Sätt ugnen 200 grader. Lägg cashewnötter och kokosflingor till en mixer eller matberedare och bearbeta tills cashewnötterna är mixade ordentligt.

2) Lägg cashewnötter, kokosflingor, panko, kryddor och farinsocker i en skål och blanda tills allt är jämnt fördelat.

3) Placera mjölet i en annan skål. Vispa ägget med limejuice i en annan skål.

4) Ta en kyckling åt gången, lägg i mjölet och doppa dem sedan i ägget, lägg sedan kycklingen i kokos/cashew/panko-blandningen.

5) Lägg kycklingen på en ugnssäker plåt och baka i ca 25 minuter.

6) När kycklingen fått en gyllene skorpa och saften är klar så är kycklingen redo att tas ut.

Mangodipp:

1) Ta alla ingredienser en mixer, börja med bara 1 tsk chiliflingor. Bearbeta tills dippen är slät. Smak och tillsätt ytterligare chiliflingor om du vill ha starkare smak.

Tillagningstid: ca 40 minuter
Grader: 200 c

Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/crispy-cashew-coconut-crusted-chicken-tenders-with-mango-honey-dip-47712998.html

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr