15 p
– 3 kilo potatis, gärna färskpotatis
– 2 stora morötter
– 3 dl frysta gröna ärter
– 1 knippe salladslök
– 400 g majonnäs
– 3 dl gräddfil
– 3 msk grovkornig senap
– salt och nymald peppar
1.Skrubba och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. Låt potatisarna svalna och dela dem sedan på hälften.
2.Skala morötterna, tärna dem. Koka morötterna 5 minuter, tillsätt ärterna och koka ytterligare 2 minuter. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna.
3.Strimla salladslöken. Blanda majonnäs, gräddfil och senap, vänd ner potatis, morötter, ärter och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Kockens tips
Byt ut morötter, ärter och salladslök mot finhyvlad rädisa, hackad purjolök och sockerärter. Eller kombinera potatisen med valfria grönsaker, helt fritt efter tycke och smak.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk