Krämig potatissallad med morötter och ärter / källa recept.se

Ingredienser

15 p

– 3 kilo potatis, gärna färskpotatis
– 2 stora morötter
– 3 dl frysta gröna ärter
– 1 knippe salladslök
– 400 g majonnäs
– 3 dl gräddfil
– 3 msk grovkornig senap
– salt och nymald peppar

Gör så här

1.Skrubba och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. Låt potatisarna svalna och dela dem sedan på hälften.

2.Skala morötterna, tärna dem. Koka morötterna 5 minuter, tillsätt ärterna och koka ytterligare 2 minuter. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna.

3.Strimla salladslöken. Blanda majon­näs, gräddfil och senap, vänd ner potatis, morötter, ärter och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

Kockens tips
Byt ut morötter, ärter och salladslök mot finhyvlad rädisa, hackad purjolök och sockerärter. Eller kombinera potatisen med valfria grönsaker, helt fritt efter tycke och smak.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.