4 port
700 g potatis
600 g lövbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
200 g färsk spenat
200 g kantareller
smör till stekning
Gratängsås
21/2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
5 dl grädde
5 msk vetemjöl
3 msk dijonsenap
140 g riven gräddädelost (Kvibille)
Gratinering och garnering
1 dl riven lagrad ost
kryddgrönt
Ugn 225°
1. Skala och skiva potatisarna tunt.
2. Skär lövbiffen i centimetertjocka strimlor. Krydda. Bryn köttet i smör i omgångar i stekpanna. Ta av från järnet.
3. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten.
4. Fräs lök, paprikor och spenat blankt och smidigt, se till så att all vätska från spenaten kokar bort.
5. Blanda kött, potatis och grönsaker. Fördela blandningen i en smord ugnsform.
6. Stek kantarellerna torra i smör i stekpanna. Ta undan några till garnering.
7. Gratängsås: Vispa ihop ingredienserna och häll såsen över gratängen. Peta med en gaffel så att såsen rinner ner mellan fyllningen på alla ställen. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 45 min. Garnera med de sparade stekta kantarellerna och kryddgrönt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…