Krämig kycklinggryta med svamp och bacon

Ingredienser

Kycklinggryta
– 500 g kycklinglårfiléer
– 1 msk kinesisk soja
– 1 gul lök
– 200 g svamp
– 1 röd paprika
– 140 g bacon
– 1 msk smör
– 1 tsk salt
– 2 krm vitpeppar
– 3 dl vatten
– 2 msk konc kalvfond
– 2 dl valfri grädde
– 2 msk vetemjöl
Garnering och servering
– persilja
– kokt ris
– haricots verts
– röd vinbärsgelé

Gör så här

Strimla kycklinglårfiléerna. Blanda kycklingkött och soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Strimla paprikan. Skär baconet i bitar.
2. Stek kycklingkött, lök, svamp, paprika och bacon i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra, lägg över det i en gryta.
3. Häll över vatten och fond. Låt grytan sjuda 7–8 min.
4. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl och rör ner det i grytan. Låt grytan sjuda 5 min, rör om under tiden.
5. Garnera med persiljekvist. Servera med ris, gröna bönor och gelé.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.