Kycklinggryta
– 500 g kycklinglårfiléer
– 1 msk kinesisk soja
– 1 gul lök
– 200 g svamp
– 1 röd paprika
– 140 g bacon
– 1 msk smör
– 1 tsk salt
– 2 krm vitpeppar
– 3 dl vatten
– 2 msk konc kalvfond
– 2 dl valfri grädde
– 2 msk vetemjöl
Garnering och servering
– persilja
– kokt ris
– haricots verts
– röd vinbärsgelé
Strimla kycklinglårfiléerna. Blanda kycklingkött och soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Strimla paprikan. Skär baconet i bitar.
2. Stek kycklingkött, lök, svamp, paprika och bacon i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra, lägg över det i en gryta.
3. Häll över vatten och fond. Låt grytan sjuda 7–8 min.
4. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl och rör ner det i grytan. Låt grytan sjuda 5 min, rör om under tiden.
5. Garnera med persiljekvist. Servera med ris, gröna bönor och gelé.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria