Krämig kycklinggryta med bacon

Ingredienser

8 kycklinglårfiléer, med skinn
salt
peppar
smör, till stekning
1 klyfta vitlök
2 schalottenlökar
250 g svamp, valfri
1 förp bacon
0,5 tsk chiliflakes
3 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl parmesanost, riven
Servering
pasta (potatis eller ris)
färsk timjan

Gör så här

Gör så här

Fräs kycklingen på medelvärme. Salta och peppra. Stek tills kycklingen har fått fin färg på båda sidor och lägg åt sidan.
Stek bacon krispigt i samma panna och lägg åt sidan. Stek svamp i lite smör (i samma panna) tills den fått fin färg. Tillsätt löken och vitlöken och fräs i ytterligare någon minut.
Tillsätt grädden, buljongen och kryddorna och låt koka ihop. Lägg i kycklingen och låt sjuda långsamt i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
Koka under tiden pasta/ris enligt anvisningarna på förpackningen.
Ha i parmesanen i grytan och rör om.
Toppa grytan med knaperstekt bacon och färsk timjan och servera med pasta eller ris.

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Château de Seguin Bordeaux Supérieur
119 kr