150 g smör
1,5 msk florsocker
1 nypa salt
3,5 dl vetemjöl
0,25 dl kallt vatten
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1,5 dl socker
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl citronjuice
rivet skal av 1 citron
1 tsk citronjuice
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Kör smör, socker, salt och vetemjöl i matberedare. När blandningen gått ihop och blivit smulig tillsätter du kallt vatten och arbetar snabbt ihop till en boll. Det är viktigt att inte arbeta degen för mycket. Pudra den med mjöl och lägg den i kylen att vila minst en timme.
3. Tryck ut degen i en pajform på ca 28 - 30 cm, eller kavla ännu hellre ut degen på ett bakplåtspapper som du sedan vänder över formen. Picka degen med en gaffel för att förhindra att den reser sig under förgräddningen. Låt vila i kylen ytterligare minst 30 minuter för att degen ska sätta sig.
4. Förgrädda pajskalet tills det börjar få färg, ca 20 minuter. Låt svalna innan du häller i fyllningen och gräddar färdigt.
5. Vispa socker och ägg fluffigt till fyllningen. Rör försiktigt ned grädden, citronskalet och juicen. Fyll det förgräddade pajskalet och grädda ca 40 minuter. Fyllningen ska ha stelnat litet. Den blir krämig och härlig.
6. Låt pajen stå och svalna någon timme före servering så att fyllningen stelnar till sin härliga konsistens. Dekorera gärna med apelsin- eller citronskivor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…