400 g Älgstek
4-6 st Potatis
1-2 Morötter
1 Lök
Salt
Svartpeppar
1 köttbuljong
3 Lagerblad
3-4 dl Vatten (eller hur mycket man tycker själv)
Ugnen: 200 grader Tid: 1½ - 2 timmar
1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter.
2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra.
3) Lägg köttet ner i grytan.
4) Skala och skär potatis, morötter och löken i bitar. Lägg ner allt i grytan med köttet.
5) Häll i vatten.
6) Dela buljongen i bitar och tryck ner så de hamnar i vätskan och lägg på lagerblad.
7) Sätt grytan in i ugnen.
Smaklig måltid!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…