800 g benfritt fläskkött
2 gula lökar
3 morötter
2 vitlöksklyftor
1 - 2 tsk soya
3 msk kalvfond
0,5 dl lingonsylt
färsk persilja
2 lagerblad
torkad timjan
vatten
peppar
smör
ev maizena
1. Skär köttet till grytbitar, bryn det i smör och lägg över i en gryta. Skala lök och morötter och dela i mindre bitar.
2. Hacka vitlöken. Fräs detta i smör och häll över köttet. Tillsätt soya, fond, lagerblad och vatten så att det täcker köttet. Blanda.
3. Låt koka upp och koka på strax under medelvärme ca 2 timmar. Tillsätt persilja, lingonsylt och ev andra kryddor du önskar. Låt småputtra ca 30 minuter till.
4. Smaka av och tillsätt ev redning om du vill ha en tjockare sås. Servera med valfritt tillbehör.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…