Placeholder

Köttgryta med morot, lingon och persilja

Ingredienser

800 g benfritt fläskkött
2 gula lökar
3 morötter
2 vitlöksklyftor
1 - 2 tsk soya
3 msk kalvfond
0,5 dl lingonsylt
färsk persilja
2 lagerblad
torkad timjan
vatten
peppar
smör
ev maizena

Gör så här

1. Skär köttet till grytbitar, bryn det i smör och lägg över i en gryta. Skala lök och morötter och dela i mindre bitar.

2. Hacka vitlöken. Fräs detta i smör och häll över köttet. Tillsätt soya, fond, lagerblad och vatten så att det täcker köttet. Blanda.

3. Låt koka upp och koka på strax under medelvärme ca 2 timmar. Tillsätt persilja, lingonsylt och ev andra kryddor du önskar. Låt småputtra ca 30 minuter till.

4. Smaka av och tillsätt ev redning om du vill ha en tjockare sås. Servera med valfritt tillbehör.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.