500 g nötfärs
600 g riven vitkål
600 g grovt rivna morötter
1 purjolök, sköljd och finhackad
(spara litet till garnering)
2 msk soya
salt
svartpeppar
olja till stekning
1. Fräs färsen i litet olja i en stor stekpanna eller gryta tills den börjar bli klar. Tillsätt purjolöken och låt fräsa med någon minut.
2. Tillsätt vitkål och morötter och fräs på rätt hög värme medan du rör om så att det inte bränner fast. Fräs 5 - 10 minuter tills vitkål och morötter är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
3. Smaka av med soya, salt och svartpeppar. Servera som den är med sweet chilisås och toppa med litet hackad purjolök.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…