400 g blandfärs
5 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
0,5 msk curry
0,5 - 1 tsk cayenne
1 l vatten
3 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
3 tsk socker
salt
peppar
1. Skala potatisen och tärna den smått. Fräs köttfärsen i litet smör i en gryta. Skala och finhacka löken och låt den fräsa med färsen. Häll på curry, cayenne och tomatpuré och låt det fräsa med någon minut.
2. Pressa i vitlöken, häll på krossade tomater och vatten samt kalvfond och lägg i potatisen. Låt soppan puttra ca 30 minuter på svag värme.
3. Tillsätt socker och matlagningsgrädde samt salt och peppar. Låt puttra ytterligare ca 10 minuter tills potatisen är helt färdig.
4. Servera med bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng