Placeholder

Köttfärssoppa med doft av curry

Ingredienser

400 g blandfärs
5 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
0,5 msk curry
0,5 - 1 tsk cayenne
1 l vatten
3 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
3 tsk socker
salt
peppar

Gör så här

1. Skala potatisen och tärna den smått. Fräs köttfärsen i litet smör i en gryta. Skala och finhacka löken och låt den fräsa med färsen. Häll på curry, cayenne och tomatpuré och låt det fräsa med någon minut.

2. Pressa i vitlöken, häll på krossade tomater och vatten samt kalvfond och lägg i potatisen. Låt soppan puttra ca 30 minuter på svag värme.

3. Tillsätt socker och matlagningsgrädde samt salt och peppar. Låt puttra ytterligare ca 10 minuter tills potatisen är helt färdig.

4. Servera med bröd.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr